Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Noviteiten tijdens jaarlijkse klassieker Schwarzwaldtocht

Geplaatst op 16 maart 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/RIJSSEN – Het is een klassieker onder de toertochten in deze regio: de Holland Schwarzwaldtocht, die komende zondag weer wordt verreden. ‘De winter zit erop en elke wielrenner wil dan van zichzelf graag weten hoe het met de eigen conditie zit. En juist omdat deze tocht zo aan het begin van het nieuwe seizoen plaatsheeft, is dat de reden waarom-ie zo populair is’, zegt Dick Sengers van de organiserende Haaksbergse Toer- en Fiets Club.

De tocht kent deze editie een tweetal noviteiten: vanwege de aanleg van de nieuwe N18 moet de route enigszins worden aangepast. De naam van deze wielertocht is ontleend naar het Schwarzwald, het glooiende natuurgebied bij Rijssen. Sengers vindt het ‘een prachtige omgeving met beekjes, kastelen en havezaten’. Behalve de heuvels en bossen van Rijssen wordt ook Markelo aangedaan, waar eveneens een paar kuitenbijters in het parcours zijn opgenomen.

Een primeur is dat bij wijze van experiment er bij vertrekplaats camping ‘t Stien’nboer neen bewaakte fietsenstalling. Het startschot valt tussen negen en tien in de ochtend aan de Scholtenhagenweg 42 in Haaksbergen. De Holland Schwarzwaldtocht is goed voor drie sterren, de hoogste waardering die de wielerbond toekent aan de beter georganiseerde fietstochten. De deelnemers kunnen die dag zelf beslissen of ze 65 of 105 kilometer voor de kiezen willen krijgen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief