Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Olympia´s Ronde voor Dylan van Baarle, Maarten de Jonge beste Twentenaar

Geplaatst op 19 mei 2012 door   ·   Geen reacties

REUVER – De Nederlander Dylan van Baarle heeft Olympia´s Tour gewonnen. De renner van de Rabo-bank-ploeg werd vandaag tweede inde tijdrit over 13.8 km met een achterstand van 23 seconden op de Australiër Dennis. Hij heroverde daarmee de leiderstrui en stond die in de afsluitende rit rond Reuver niet meer af. De slotetappe eindigde in een massasprint met de Australiër Steele von Hoff als winnaar voor de Nederlanders Jeff Vermeulen en Johim Ariesen.
Beste Twentenaar in de tijdrit was Maarten de Jonge. De Oldenzaler eindigde als  achtste met een achterstand van 48 seconden op Dennis. Bas Stamsnijder uit Enter had een minuut en veertien seconden meer nodig dan Dennis en kwam daarmee op de twintigste plaats.
In de slotetappe sprintte De Jonge naar de twaalfde plaats. Hij was in het eindklassement ook de beste Twentenaar en tevens de vierde Nederlander. Van Baarle (Zotermeer) won de zestigste editie dus, de Australier Freiberg werd tweede op slechts zestien seconden en de Duitser Christoph Pfingsten werd derde op 19 seconden. De Jonge – rijdend voor Raiko Stolting) kwam terecht op de achtste plaats met een achterstand van 1.28, Mats Boeve (Nijverdal) werd achttiende op 2.24. Zijn plaatsgenoot Joey van Rhee eindigde als 51ste en Bas Stamsnijder als 85ste.

In de Ronde van Berlijn werd vandaag de vierde etappe een Duitse aangelegenheid. Drie oosterburen gingen sprintend richting de finish. Nikias Arndt was de snelste. Wierdenaar Wouter Wippert werd achtste op 1.01.  Arndt is klassementsleider. Morgen is de slotetappe.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief