Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Oud-wielrenner Erwin Kistemaker: ‘De juiste moraal op het juiste moment’

Geplaatst op 20 maart 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/DIEMEN – Erwin Kistemaker (48) was in zijn jonge jaren een buitengewoon slimme en snelle wielrenner. De coureurs die met hem naar de finish reden, wisten vrijwel zeker dat de Twentenaar hen zou kloppen. Als amateurwielrenner won hij verschillende wedstrijden in binnen en buitenland.  Sinds 2000 is hij internationaal jurylid voor de UCI en is hij actief bij wedstrijden in de hele wereld. Zo was hij in 2011 commissaris in de Giro d’Italia en de Ronde van Eritrea. Hij beschrijft zijn moment van glorie, het meest memorabele moment uit zijn fraaie loopbaan. Enkele weken geleden stond Kistemakers beschrijving al in TwenteSport Magazine.  Hij gaat terug naar 30 juni 1990. ‘Tijdens mijn actieve wielercarrière bij de amateurs zijn er vele momenten geweest, die ik als hoogtepunt heb ervaren. In 1986 won ik in het shirt van de Altrexploeg de Ster van Zwolle en twee etappes in Olympia’s Tour. In het shirt van Elro Snacks ben ik Nederlands kampioen geworden in 1988. Maar ook minder grote overwinningen en tegenslagen hebben memorabele momenten voor me opgeleverd. Bovenal heb ik in die jaren heel veel plezier beleefd aan de wielersport en alle mensen die daarbij betrokken waren’, aldus Kistemaker. Hij wijst de bronzen medaille op het NK in 1990 aan als zijn ultieme moment van glorie. ‘De derde plek in Meerssen op 30 juni 1990 was voor mij een bevestiging dat ik ook zware parcoursen aankon en vandaar dat ik dit als meest memorabele moment heb beschreven. In 1990 reed ik nog meerdere goede uitslagen en won tenslotte het Gazelle regelmatigheidsklassement bij de amateurs.’

Wielerman pur sang Erwin Kistemaker is in 1963 geboren in Oldenzaal. Op 10 jarige leeftijd begon hij met wielrennen en doet dat nog steeds met veel plezier. Hij werd in 1988 Nederlands kampioen, won twee etappes in de Ronde van Taiwan en drie in Olympia’s Tour. Hij won de Ronde van Noord-Holland twee keer, won de Ster van Zwolle en de Caraco-Omloop en nog tal van kleinere rondes. Hij woont al bijna twintig jaar in Diemen.

Voor de uitvoerige versie van Kistemakers moment van glorie: KLIK HIER of bezoek de rubriek Moment van Glorie op de voorpagina.

(foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief