Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Parijs-Roubaix: Veelers komt op cruciaal moment snelheid tekort

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   Geen reacties

ROUBAIX – Tom Veelers (foto) had er zich veel van voorgesteld, zijn ploegleider Rudie Kemna ook, maar het plan wat in hun hoofden zat, slaagde niet helemaal in Parijs-Roubaix. De Oldenzaler moest op het moment dat de gevestigde namen versnelden, passen. ‘Dat was na ongeveer 200 kilometer op strook 10. Ik kon niet mee, het ging net niet, ik kon hen op snelheid niet volgen en kwam in de volgende groep binnen’, aldus de terugblik van Veelers op het voor hem belangrijke moment in de koers. ‘Ik was best goed gefocust, maar het lukte toen net niet.’

De Tukker won de sprint van de groep die op 4.46 van de winnaar binnenkwam en werd daarmee 27ste. Maarten Tallingii was de beste Nederlander. De Rabo-renner uit Arnhem werd derde. Hij kwam binnen met de nummer 2 van de uitslag, niemand minder dan Fabian Cancellara. Toen was de Belg Johan van Summeren net over de meet gegaan. Hij kwam alleen aan de finish en had uiteindelijk negentien seconden voorsprong. Tom Stamsnijder en Joost Posthuma reden de klassieker in de Hel van het Noorden niet uit.

Dichter bij huis stonden er vanmiddag in de wedstrijd net over de grens met de naam Rund um Steinfurt twee Twentse jongens op het podium bij de nieuwelingen. Jelle Wolsink (Borne) was de winnaar, Pepijn ter Bekke uit Oldenzaal was de nummer 3 van het klassement. Vincent Kip, ook uit Oldenzaal, werd achtste.
Bij de junioren kwamen de Almeloërs Daan Schouten als zevende en Wim Kleiman als negende binnen. Jos Wolfkamp uit Raalte finishte als zesde bij de Masters 40+.

De 42ste Ronde van Midden-Brabant leverde bij de Eliterenners en beloften een zege op voor Sander Oostlander uit Heerjansdam. Sebastiaan Kamphuis uit Hengelo werd negende.

De Energie Wacht Tour, een etappekoers in het noorden des lands  voor vrouwen, eindigde in een zege voor Adrie Visser uit Wieringerwerf. Loes Gunnewijk werd tweede op 10 seconden, Kirsten Wild eindigde als vijfde op 0.59. De laatste etappe werd gewonnen door Marianne Vos. Kirsten Wild werd vierde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief