Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Ilse Pluimers en Pim Ronhaar regio-troeven in Nommay

Geplaatst op 15 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ENTER/HELLENDOORN – Er doen komend weekend twee Twentse veldrijders mee aan de Wereldbekerwedstrijd, die in de Franse gemeente Nommay wordt gehouden. Dat zijn Ilse Pluimers uit Enter en Pim Ronhaar uit Hellendoorn.

Ronhaar werd afgelopen zondag derde werd bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor beloften. Bij de vrouwen zal Pluimers haar debuut in de Wereldbeker maken. De koers voor de vrouwen kent een uitslag voor renners onder de 23 en voor de elite-vrouwen. Bovendien maakt de Enterse nog kans om naar het WK veldrijden voor juniorvrouwen te gaan, dat 1 en 2 februari in het Zwitserse Dubbendorf plaatsvindt.

Pluimers eindigde tijdens het NK op de ondankbare vierde stek en zal komend weekend op een podiumplek azen. Ook bondscoach Gerben de Knegt, die haar niet voor niets in de Wereldbeker, heeft zo zijn verwachtingen. Pluimers maakt deel uit van de elite-selectie van De Knegt, met verder kersvers Nederlands kampioen Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Maud Kaptheijns, Geerte Hoeke, Aniek van Alphen en Sofie van Rooijen.

Pluimers kroonde zich afgelopen zomer tot Europees juniorenkampioen op de weg. Na een solo van vijftien kilometer legde ze destijds beslag op de titel. Ze wil nu ook wel eens weer een keer in het veld het succes van eremetaal bewerkstelligen.

FOTO: Sportfoto.nl (Ilse Pluimers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief