Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

Pim Ronhaar maakt het waar: Europees kampioen

Geplaatst op 4 november 2018 door   ·   Geen reacties

ROSMALEN/HELLENDOORN – Bij het EK veldrijden wielrennen is Pim Ronhaar uit Hellendoorn vandaag bij de junioren de nummer één geworden. Hij regeerde op het parcours in Rosmalen als een vorst.

Ronhaar reed kort na de start weg, aanvankelijk nog met Witsen Meeuwsen, maar vervolgens alleen, op koninklijke wijze. Meeuws weerde zich kranig, zij het behoorlijke afstand, hij kon niet
aanhaken en finishte als tweede, waarna Thibeau Nys als derde over de streep kwam.

Voor de Hellendoorner kwam de winst niet onverwacht, hij wist dat hij het kon, maar op de meet toonde hij zich toch geëmotioneerd. Ronhaar had eerder in de week gezegd dat hij zijn zinnen had gezet op het Europese goud, maar moest het nog we even doen en gevrijwaard blijven van pech onderweg.

Bij de elitemannen werd Mathieu van der Poel, ook al zonder noemenswaardige concurrentie en dus met overmacht, Europees kampioen. Wout van Aert, de Belgische wereldkampioen, eindigde als tweede, gevolgd door Laurens Sweeck, ook een Belg.

In de vrouwenwedstrijd was Nederland superieur, met op één, twee en drie Annemarie Worst, Marianne Vos en Denise Betsema. Te elfder ure meldde Sophie de Boer uit Lonneker/Enschede zich af bij gebrek aan fitheid.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief