Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Pim Ronhaar uit Hellendoorn schitterster van Koksijde

Geplaatst op 22 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

KOKSIJDE/HELLENDOORN – De Twentse veldrijders deden het dit weekend goed in het zand van Koksijde, met als absolute sensatie de jonge Pim Ronhaar uit Hellendoorn.

Op de luchtmachtbasis van Koksijde resquein West-Vlaanderen reed Sophie de Boer uit Enschede naar een tweede plek. Ze is herstellende is van een oorontsteking, reed daarom haar eigen koers en passeerde op een ruime halve minuut na winnares Maud Kaptheijns de streep. De wereldkampioene Sanne Cant stond als derde op het podium.

De ster van de dag was dus Pim Ronhaar uit Hellendoorn. Hij kwam over de streep met een voorsprong van 25 seconden op landgenoot Ryan Kamp. De derde plek ging naar de Tsjechische Nederlander Thomas Kopecky. Door de winst is Ronhaar de eerste leider in de wereldbeker en mag hij de volgende manche in het Deense Bogensen in de leiderstrui vertrekken.

Het grote talent uit Hellendoorn won vorige week nog de juniorenwedstrijd van Zonhoven heeft een zege opgeleverd voor Pim Ronhaar. De veldrijder van Lares-Doltcini bleef ook toen Thomas Kopecky voor. Hij werd kort daarvoor tweede in Gieten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief