Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Pimmetje tegen de Vlamingen op de Citadel van Namen

Geplaatst op 13 december 2017 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – Een droomstart in de juniorencategorie. Zo kun je de eerste maanden van het seizoen van Pim Ronhaar uit Hellendoorn het beste beschrijven.

Na een tweede plek in de internationale openingscross in Gieten ging het crescendo met Ronhaar. Winst in de Superprestige-manche in Zonhoven, vervolgens overtuigend naar de winst in de duinen van Koksijde, het leek allemaal gemakkelijk te gaan.

Toch bleek ook de getalenteerde Hellendoorner maar een mens, met hoge verwachtingen ging hij naar het EK in Tabor maar verder dan een vierde plek kwam hij niet. Dat was balen voor iemand die met titelaspiraties naar het Europees Kampioenschap was gekomen. De kater van het EK reed Ronhaar een week later van zich af door naar de winst in Gavere te rijden.

Het goede rijden in de eerste maanden leverde hem een meerjarig contract op bij de ploeg van manager Jurgen Mettepenningen. Dit tot teleurstelling van enkele Nederlandse teams die de Hellendoorner graag hadden ingelijfd.

Citadel van Namen
Komend weekend zal Ronhaar zijn leidende positie in de wereldbeker veldrijden verdedigen tijdens de wereldbekermanche op de Citadel van Namen. Na zijn overtuigende overwinning in de wereldbekerwedstrijd op het Noord-Duitse parcours in Zeven zijn de verwachtingen hoog.

De nuchtere Ronhaar denkt er het zijne van en gaat rustig met vader Pim senior zaterdag richting België. Op naar een nieuw episode van Pimmetje tegen de Vlamingen. Want reken erop dat het bij onze zuiderburen niet lekker zit dat een ‘Ollander bij de junioren zo sterk is in de cross.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief