Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Plannen vrouweneditie Ronde van Overijssel zeer serieus

Geplaatst op 4 juni 2013 door   ·   Geen reacties

Annemiek van Vleuten wint Ronde van Rijssen 2013RIJSSEN – De Ronde van Overijssel heeft naar alle waarschijnlijkheid in 2014 ook een vrouweneditie. Bij de internationale wielerunie UCI heeft de organisatie inmiddels een wedstrijdaanvraag ingediend voor de status 1.1, zo weet wielerwebsite CyclingOnline.nl te melden. Momenteel heeft geen enkele Nederlandse wedstrijd voor vrouwen die hoge status. Daarmee mikt de organisatie dan ook gelijk op de absolute top van het vrouwenwielrennen en hoopt men rensters als Marianne Vos, Kirsten Wild en Anna van der Breggen naar Rijssen te krijgen. De Ronde van Overijssel voor vrouwen zou verreden moeten worden op vrijdag 2 mei, een dag voor de wedstrijd van de mannen.

Wielerspeaker en bestuurslid van de Ronde van Overijssel Harry Middeljans laat aan CyclingOnline.nl weten dat men op meer exposure hoopt door het toevoegen van de internationale vrouwenwedstrijd. ‘We mikken op de top, op rensters als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild en Anna van der Breggen. Onze beoogde status zal naar onze verwachting ook zorgen dat een aantal van deze toppers graag willen rijden, er vallen meer punten en meer geld te verdienen in vergelijking met veel andere Nederlandse vrouwenwedstrijden.’ Naast het aantrekken van de beste Nederlandse rensters is het daarbij ook zeer aannemelijk dat ook bijna alle internationale wielertoppers hun weg naar Rijssen vinden, wanneer de wedstrijd een 1.1 status heeft.

Exposure Overijssel belangrijk
Middeljans ziet buiten de wedstrijd zelf ook kansen, met name voor de regio. ‘Ook voor de provincie Overijssel is het goede exposure en we rekenen ook op spin-off voor de economie door extra overnachtingen en dergelijke.’ Overigens moet de organisatie nog wel een slag om de arm houden, aangezien de toevoeging van de wedstrijd wel financieel haalbaar moet zijn. Bij de UCI moeten organisaties echter voor 1 juni hun wedstrijd aanvragen. Dat is dus alvast in gang gezet.

Foto: Sportfoto.nl, Ook dit jaar kwamen al veel topwielrensters naar Rijssen. Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten won op 18 mei het criterium van de Ronde van Rijssen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief