Podiumplaatsen voor broer en zus Kalvenhaar

Geplaatst op 7 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Broer en zus Kalvenhaar uit Wierden stonden ook afgelopen weekend weer op het erepodium. Annefleur (archieffoto) won met enig gemak de mountainbike wedstrijd in Apeldoorn in de categorie junioren/nieuwelingen en Rogier werd op de weg tweede in de Omloop van Margraten voor nieuwelingen over 61 km. Jordi Talen uit Spijkenisse won die koers. Vincent Kip uit Oldenzaal werd tiende. Bij de junioren won Mathieu van der Poel deze koers. Bij de mtb-wedstrijden in Apeldoorn werd Hielke Elferink uit Oldenzaal elfde bij de vrouwen, Tom Hoekman uit Hengelo reed bij de amateurs naar de zesde plaats.

De zware Ronde van Overijssel inclusief proloog zat nog in zijn hoofd en benen, maar het belette Reinardt Janse van Rensburg niet een dag later ook het zware Circuit de Wallonie te winnen. De 23-jarige Zuid-Afrikaanse winnaar van de Ronde van Overijssel won ook in België door na 176 km een groep van 29 renners in de eindsprint te kloppen. Het is al zijn twaalfde overwinning in dit seizoen.

Wouter Wippert reed weer eens een wedstrijd in Nederland.  De renner uit Wierden werd twaalfde in de Omloop van de Kempen die de 41-jarige Belgische prof Nico Eeckhout als winnaar kreeg. Wippert finishte op 34 seconden.

René Nijhuis stond aan het eind van de zesde Omloop van Hierden op het podium in de categorie 40+. De Markeloër werd tweede. Arjan van Gaveren werd vierde bij de 50-plussers. Een dag later werd Nijhuis in Stokkum tiende, maar daar stond Van Gaveren op het podium. De Nijverdaller kwam achter Pascal Schoots van de de WV Eemland als tweede over de meet. Bjorn Beldman (Rijssen) werd achtste. In de sportklasse werd Harbert Heins (Almelo) tiende.

Kyra Lamberink uit Bergentheim finishte afgelopen weekend ook twee keer bij de eerste tien. Ze werd in de categorie nieuwelingen achtste in het Belgische Sinaai en vijfde in Oosterwolde.
In de Ronde van Amstelveen eindigde Dylan Kamermans uit Goor als achtste bij de junioren/amateurs.