Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Regionaal wielertalent steekt kop op in veldrit te Wierden

Geplaatst op 17 december 2017 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De eerste nationale GOW-veldrit in Wierden bracht vandaag louter sterke winnaars en enthousiaste reactie van de deelnemers. In het verleden waren er in het Twentse land nationale wedstrijden in Nijverdal, Almelo, Oldenzaal en wedstrijden met internationale deelname in Enter en Denekamp, maar de klad kwam erin en van al deze wedstrijden bleef alleen Almelo over. Vandaag was in Wierden de aftrap van hopelijk een nieuwe traditie langs de boorden van de recreatieplas Het Lageveld.

Bij de masters ging de winst naar oud-prof Erik Dekker die in een sprint Mischa de Vries en nationaal kampioen Maarten Nijland voor wist te blijven.
De nieuwelingen kraaide Lucas Jansen victorie. De vrouwenwedstrijd werd een prooi voor nationaal kampioene onder de 23 jaar Manon Bakker uit Sw

ifterbant, regiorenster Linda ter Beek werd vierde. De overwinning bij de nieuweling-meisjes (meiden tot 17 jaar) ging naar Shirin van Anrooij ging. Ilse Pluimers (Enter) werd vierde, Kimberly Boven (Reutum) vijfde, Chloë Postma (Hulsen) achtste.

Een Twentse broederstrijd was er bij de junioren te zien. Vanuit het vertrek waren het Rick Pluimers (Enter), Milan Ziemerink (Glane) en Lars Boven (Reutum) die de streden om de overwinning. Boven moest na een uitglijder zijn kompanen laten gaan. In de laatste ronde kreeg Ziemerink ruzie met een boomstronk waardoor Rick Pluimers naar zijn eerste overwinning in een nationale veldrit reed, Milan Ziemerink werde tweede, Lars Boven toch nog negende en Niels Bakker uit Rijssen tiende.

Het slotstuk van de Wierdense cyclocross dag was de combiwedstrijd voor eliterenners en amateurs. Het werd een Nijverdals feestje, want van meet af aan was het GertJan Bosman die de debatten leidde. De import-Nijverdal (hij stamt uit Emmen) greep de kop, reed nog een keer door het lint, maar wist toch de wedstrijd te winnen na een klein uur koers. De tweede plek was voor de Nijverdalse renner Joey van Rhee, terwijl Atse Ten Brinke (Lichtenvoorde) de eerste amateur was op de derde plek. Jelle Wolsink uit Hengelo passeerde als zevende de meet.

FOTOGRAFIE: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief