Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Renners en oud-renners voeren actie voor NK wielrennen in Ootmarsum in 2014

Geplaatst op 28 november 2013 door   ·   Geen reacties

finish 2011 ootmarsumOOTMARSUM – De oud-wereldkampioenen Hennie Kuiper, Hennie Stamsnijder en Rob Harmeling, erkende profs als Tom Veelers, Albert Timmer en Tom Stamsnijder, ploegleider Rudie Kemna en nog tientallen wielrenners uit Overijssel zullen zondag actie gaan voeren voor het NK wielrennen 2014 in Ootmarsum. De renners uit deze regio, waaronder tal van (ex)nationale kampioenen vinden dat het evenement in deze regio moet kunnen. Ze willen hun mening onderstrepen met een positief signaal op zondagmorgen aanstaande. Zij en vele anderen, ook uit de sector atb’ers en veldrijders,  stappen op de Kuiperberg in Ootmarsum op de fiets, rijden dan twee keer het beoogde parcours van het NK en overhandigen daarna een petitie met hun handtekeningen aan enkele bestuurders van de provincie Overijssel en Regio Twente.

Zoals wellicht bekend heeft de Stichting Wielerevenementen Dinkelland de organisatie van het NK 2014 teruggegeven aan de landelijke stichting die het NK jaarlijks organiseert, omdat men de begroting van zo’n 350.000 euro bij lange na niet rond kan krijgen. Met name verschillende overheden laten het afweten. Zij willen niet meebetalen aan het NK. Overigens hebben intussen enkele gemeenten in de regio al een bedrag aangeboden.

In een persbericht melden de renners  dat ze de organisatie door de fietstocht en de petitie met hun handtekeningen een steun in de rug geven om het NK 2014 toch te kunnen houden in Ootmarsum en omgeving, waar het al twee keer eerder (in 2008 en 2011) gehouden is. De renners en oud-renners willen laten zien dat het hen veel waard is om dat NK te realiseren. Immers, deze regio heeft intussen al tientallen nationale kampioenen en zelfs een groot aantal wereldkampioenen voortgebracht. Het NK mag voor de regio niet verloren gaan, vinden de renners.

Zondag om 10.00 uur vertrekken ze per racefiets, crossfiets of  ATB. Ze verzamelen zich op de P-plaats op de Kuiperberg aan de Almelosestraat tegenover de Wyllandrie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief