Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Ronde van Borne ook voor vrouwen, Enter uit VIRO Cup

Geplaatst op 24 mei 2017 door   ·   Geen reacties

BORNE – De VIRO Criterium Cup Twente biedt de vrouwen dit jaar bij het wielrennen even veel mogelijkheden als de mannen. De vrouwen rijden hetzelfde aantal wedstrijden. Ook de organisatie van de Ronde van Borne heeft een vrouwenkoers op het programma gezet.

De vrouwen fietsen opnieuw voor dezelfde prijzenpot, want dat was al gelijkgetrokken.

Op de kalender staan vier criteria, behalve Borne (24 augustus), ook Markelo (18 augustus), Oldenzaal (27 augustus) en Goor (2 september). De organisaties van de vier wedstrijden hebben eveneens besloten te mikken op wielrensters zonder contract. Daarmee zijn professionals uitgesloten van deelname, waardoor talenten en rensters net onder het hoogste niveau de kans krijgen om zich onderling te meten. Op die manier wil VIRO Criterium Cup Twente een stimulans te zijn voor de ontwikkeling van talentvolle en regionale wielrensters.

Binnen een maandr

Al vanaf het begin heeft de VIRO Criterium Cup Twente erop ingezet om alle wedstrijden uit het klassement binnen een maand te organiseren. Op die manier is zowel de aandacht van het publiek als van de renners beter vast te houden, waarmee de strijd ook levendiger blijft. Dit jaar is afscheid genomen van de Ronde van Enter, waarmee het klassement nu ook daadwerkelijk binnen een maand tijd wordt verreden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief