Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Ronde van Rijssen kan plots rekenen op wereldtop

Geplaatst op 14 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Ronde van Rijssen 2012RIJSSEN – Komende zaterdag staat de Ronde van Rijssen op het programma. Hoofdact is de wedstrijd voor de elite vrouwen. Bijna vijftig rensters hebben zich ingeschreven voor het criterium. Opvallend, want slechts twee weken geleden deed organisator Wim Jansen op Twentesport nog een noodoproep. Vijftien aanmeldingen waren er op dat moment slechts. De oproep had succes, deed een discussie oplaaien en de Stichting Wielersport Rijssen kan nu rekenen op een mooi startveld.

Dat startveld herbergt zaterdag een aantal wereldtoppers. Zo komt het vrouwenteam van Argos-Shimano, dat eerder dit jaar al een trainingsweekend in Rijssen belegde op uitnodiging van de organisatie, met vier rensters aan de start. Daarbij is met name de naam van de Britse Lucy Garner opvallend. Zij was vorig jaar nog Europees- en wereldkampioene bij de junioren. Afgelopen week boekte de 18-jarige Garner haar eerste zege bij de elite vrouwen. In China won ze de eerste etappe in de Tour of Chongming Island.

Maar Argos-Shimano kan heel wat tegenstand verwachten in Rijssen. Loes Gunnewijk is daarbij misschien wel de grootste uitdager. De voormalig Nederlands kampioene uit Rekken werd onlangs nog tweede in zowel den Omloop van Borsele als de Energiewacht Tour en is dus in een goede vorm. Namens Boels-Dolmans, net als Argos een Nederlands UCI-team, komt de snelle Nina Kessler naar Rijssen. Wat betreft de Twentse rensters is het met name letten op Moniek Tenniglo uit Albergen. Tenniglo werd eind april tweede in het Duitse criterium Rund in Hamm en wist zowel in de Ronde van Gelderland als Omloop van Borsele als beste clubrenster te finishen.

Nacht van Hengelo op de tocht
Twintig kilometer van Rijssen zijn in Hengelo de zorgen juist nog groot. Daar vormen de vrouwen op vrijdag 31 mei het “voorprogramma” voor de wedstrijd van de professionele mannen in de Nacht van Hengelo. Althans, als het criterium voor elite vrouwen nog doorgaat. Met nog twee en een halve week tot de wedstrijd daar, staat het aantal aanmeldingen op vijftien.

De organisatie had de wedstrijd al van het programma af willen halen, maar wachtte daar op advies van derden nog even mee. Nu het aantal aanmeldingen twee weken voor het sluiten van de voorinschrijving echter nog steeds zo laag is, lijkt de Nacht van Hengelo voor de vrouwen zijn laatste editie reeds gehad te hebben.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief