Sophie de Boer vierde in Druivencross

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   Geen reacties

OVERIJSE – De jaarlijkse Druivencross in Overijse in het Belgische Dijleland is bij de vrouwen gewonnen door de Amerikaanse Katherine Compton. Net als gisteren in Antwerpen kwam ze alleen aan de finish met een voorsprong van 28 seconden op de in België woonachtige Harris. Sophie de Boer uit Enschede was ook net als gisteren de beste Nederlandse. Ze werd vierde op twee minuten. Almelose Arenda Grimberg werd zesde op 2.32.  Bij de junioren eindigde Mats Lammertink uit Wierden als dertiende.

Ronde natuurpark Heidepark in Lemerlerveld had de organisatie van de GOW-veldrit serie een mooi parcours gekozen voor de rit van vandaag. Jordy Luisman (Bergentheim) won bij de eliterenners & beloften met Bas Stamsnijder (Enter) als tweede en maarten Nijland (Rossum) als derde. Riny Pley (Wierden) was de beste amateur, Daan Schouten (Almelo) de beste junior en Joris Nieuwenhuis (Zelhem) was bij de nieuwelingen de sterkste. Esmee Oosterman (Gieten) won bij de vrouwen en bij de masters 40+ won Marco Kok uit Enter de cross in Lemelerveld.