Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Wouter Wippert is sterk rijdende Bas Stamsnijder te snel af

Geplaatst op 3 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ENTER – De Ronde van Enter – met als ondertitel de Johan Pluimers Memorial – kende bij de eliterenners en beloften een sterk veld. Bas Stamsnijder fietste voor eigen publiek naar het podium. De 21-jarige renner van het Cycling Team De Rijke was erg actief in de thuiswedstrijd. Tot in de laatste ronde probeerde hij de koers naar zijn hand te zetten, maar uiteindelijk was Wouter Wippert uit Wierden hem te slim en te snel af. Stamsnijder werd tweede, Edwin Wielink uit Twello finishte als derde. Wippert, die afkomstig is uit Nijverdal en via Oosterhesselen sinds enkele maanden in Wierden woont, is een echte winnaar. Met hem in de koers moet je van goede huize komen om hem te kunnen verslaan.

Maurits Lammertink reed eveneens een thuiswedstrijd, deed ook zeer zijn  best om op het podium te komen, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats. Nijverdaller Joey van Rhee maakte eveneens een sterke indruk en kwam als zesde binnen.

Bij de junioren won Bart Hommes uit Dedemsvaart. Rochez Harbers uit Rijssen werd zevende, Dennis Heering (Enter) was negende en Dylan Kamermans uit Goor tiende. Dezelfde Kamermans finishte vandaag in Driel alweer bij de eerste tien. Hij werd daar zevende.

De amateurs waren gekoppeld aan de sportklasse. Ronny Essink uit Ruurlo won de koers. René Nijhuis (Markelo) werd tweede, Marco Kok (Enter) derde, diens plaatsgenoot Gerrit Pluimers vierde en Arnout Hurenkamp uit Enschede achtste.

Op de nationale kampioenschappen voor masters in Volendam won Arjan van Gaveren uit Nijverdal de bronzen medaille in de categorie 40+. Kampioen werd René Schuitemaker van de wielervereniging Volendam. Hij won de massasprint. Eddy Reinerink uit Harbrinkhoek werd tiende.

Foto: Het erepodium bij de Johan Pluimers Memorial te Enter. Links Bas Stamsnijder (tweede), in het midden winnaar Wouter Wippert en rechts de nummer 3 Wielink.
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief