Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Sterke start Joost Posthuma in Dauphiné Libéré

Geplaatst op 5 juni 2011 door   ·   Geen reacties

SAINT JEAN DE MAURIENNE – In de proloog van de Dauphiné Libéré liet Joost Posthuma (foto) weer eens zien dat hij een specialist is in korte tijdritten. De Twentenaar reed namens Leopard Trek de zesde tijd. Hij was op het parcours van 5.6 km slechts negen seconden langzamer dan zijn voormalige ploeggenoot Lars Boom. Alexandre Vinokourov werd tweede op drie seconden. De Brit Wiggins werd derde op zes seconden. Rabo-kopman Robert Gesink  werd 29ste op 17 seconden.

De Therme Kasseienomloop in het Drentse Exloo, een koers voor beloften, moest verkort worden wegens noodweer. Rens te Stroet uit Keyenborg won de wedstrijd. De renner van het Jo Piels Cycling team was de snelste man van een kopgroep van twintig man. Zijn ploeggenoot Maurits Lammertink uit Enter werd zesde. Joey van Rhee uit Nijverdal werd negende.

In Steenwijkerwold eindigde Marco Kok uit Enter op het podium. Hij werd derde in de categorie 40+. Winnaar werd Henk Weerman uit Wolvega. Arjan van Gaveren (Nijverdal) kwam als negende over de streep en Robert Blokzijl uit Almelo als tiende.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief