Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Steven Lammertink wint Duitse koers voor derde keer in successie

Geplaatst op 5 juni 2011 door   ·   Geen reacties

LÜTTRINGHAUSEN – Na de goede prestatie gisteren (tweede in de Omloop van de Maasvallei) heeft Steven Lammertink (foto) vandaag een overwinning in het Duitse Lüttringhausen, nabij Wuppertal, aan zijn palmares kunnen toevoegen. Drie keer is scheepsrecht, Lammertink wint deze wedstrijd met de naam Rund in Lüttringhausen voor de derde keer op rij en dat is knap werk van de renner uit Enter. De wedstrijd ging over acht ronden van 7,6 kilometer met daarin een klim van 3,5 kilometer en aankomst bovenaan. Het peloton bleef lange tijd bijeen, maar in de voorlaatste ronde gooide de zeventienjarige Twentenaar toch de knuppel in het hoenderhok en kwam solo over de finish. Vier dagen geleden won Lammertink ook al een koers in Duitsland: de internationale Westfalen Prijs.

Er stond in Lüttringhausen bij de junioren nog een Twentenaar op het podium: Jeroen Lankheet uit Haaksbergen. Hij werd derde.  Zijn broer Marc finishte als twaalfde.

De eliterenners en beloften reden 120 km. Niek Boom uit Nieuw-Heeten werd dertiende.

Foto: Het Nederlandse podium in Lüttringhausenbij de junioren. In het midden winnaar Steven Lammertink, rechts de nummer 3 Jeroen Lankheet en links Jan Willem van Schip uit Schalkwijk die tweede werd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief