Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Tankink niet in Tour de Fance; Lammertink enige Tukker

Geplaatst op 27 juni 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – De geboren Haaksbergse profwielrenner Bram Tankink zal niet starten in de Tour de France. De inmiddels 38-jarige Tank heeft nog te veel last van de naweeën van zijn zware val enige weken geleden in de Giro d’Italia. De renner van LottoNL-Jumbo neemt de tijd om te genezen van de opgelopen kwetsuren.

Tankink heeft als meesterknecht, de afgelopen jaren voor Steven Kruiswijk, de Ronde van Franrijk vijf keer uitgereden. In de Tour de France van 2013 was zijn knechtenwerk belangrijk voor Bauke Mollema die toen nummer zes in de eindrangschikking werd.

De 104-de editie van de Tour de France begint zaterdag in Düsseldorf. Er staam 22 ploegen met 198 renners aan het vertrek. Als titelverdediger moet Chris Froome vooral Contador, Bardet en Quintana als concurrenten voor de eindzege zien.

Twentse inbreng

Voor de Twentse inbreng moet Maurits Lammertink zorgen, afkomstig uit Enter, woonachtig in Harbrinkhoek, die zoals eerder gemeld door de ploegleiding van Katusha-Alpecin is geselecteerd voor de Tour de France. Hij zal in ploegmaat en sprinter Alexander Kristoff een rittenkaper meekrijgen voor wie hij de paden moet effenen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief