Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Tom Veelers gaat in Hel van het Noorden voor plek bij eerste tien

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Tom Veelers uit Oldenzaal is door ploegleider Rudie Kemna van de Skil-Shimano-ploeg aangewezen voor de klassieker Parijs-Roubaix. Veelers was vorig jaar met de dertiende plaats de beste Nederlander in de Hel van het Noorden.

De 26-jarige coureur reed Parijs-Roubaix twee keer bij de beloften. In 2006 won hij. Bij de profs reed hij de klassieker tot nu toe drie keer. Dit jaar heeft hij zich ten doel gesteld om bij de eerste tien te rijden.  Shimano heeft voor hem een speciale fiets gemaakt waarmee hij op de kasseienstroken beter uit de voeten kan. De banden zijn dikker en een wiel telt 32 spaken.
Kemna wees voor de koers ook de Nederlanders Koen de Kort en Roy Curvers aan en verder de Duitsers  Roger Kluge, Martin Reimer en Marcel Kittel, de Belg Bert de Backer en de Australier Mitchel Docker.

Eén keer was een Twentse renner winnaar van Parijs-Roubaix. Dat was Hennie Kuiper in 1983.

Bij Team Leopard Trek zijn Joost Posthuma en Tom Stamsnijder aangewezen voor deze klassieker. Zij zullen kopman Fabian Cancellara bijstaan in zijn pogingen de klassieker andermaal te winnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief