Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Tom Veelers wint Nacht van Hengelo, Lammertink derde

Geplaatst op 31 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Tom Veelers 2013HENGELO – Tom Veelers heeft vrijdagavond de 38e Nacht van Hengelo gewonnen en daarmee de zege in Twente gehouden. De renner uit Oldenzaal was in de sprint  Giro-revelatie Wilco Kelderman te snel af. Achter hen kwam Enternaar Maurits Lammertink, ook al actief in de Giro d’Italia, als derde over de streep. Hij bleef een achtervolgende groep van zes renners nog net voor. Daarmee was de Nacht van Hengelo dit jaar zeer succesvol voor de Twentse renners.

Lammertink en Veelers waren, net als onder meer de Hengelose Chinezen Ji Cheng en Yan Dong Xing, zeer actief in de wedstrijd. Samen met Kelderman en Pieter Weening was Lammertink vervolgens de aanstichter van een kopgroep die in de finale ontstond. Daaruit reden de drie renners die op het podium eindigden dus nog weg. Zij bleven vooruit.

Hermsen en Alma domineren bij 40+
In de middag waren de masters 40+ al in actie gekomen tijdens het criterium in Hengelo. Daar domineerden ploeggenoten Marcel Alma en Eddy Hermsen de wedstrijd. Zij reden al vroegtijdig weg bij de rest van het deelnemersveld en werden niet meer terug gezien tot na de finish. Het tweetal maakte er vervolgens een feestje van, waarbij veelwinnaar Alma ploegmaat Hermsen de zege gunde. Nijverdaller Arjan van Gaveren reed in de achtergrond nog weg uit een achtervolgende groep van vijf renners en werd derde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief