Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Twentse renners worden kampioen van district Noord

Geplaatst op 13 juni 2011 door   ·   Geen reacties

LUTTENBERG – Bij de districtskampioenschappen wielrennen gingen weinig aansprekende titels naar Twentse renners en rensters. Een aantal is op koersen present in het buitenland, hetgeen daar mede debet aan is.  Twee Twentse coureurs werden merkwaardigerwijs wel kampioen van het district Noord. De oorzaak zit hem in het feit dat deze renners lid zijn van de opleidingsploeg van De Peddelaars in Hoogeveen. Dennis Heering uit Enter won de noordelijke titel bij de junioren en Brian van Rhee (Nijverdal) was de sterkste bij de nieuwelingen. Jelle Wolsink uit Borne werd vijfde. Bij de beloften werd Joey van Rhee (Nijverdal) vijfde.  Juliëtte Wigbold stond om dezelfde rede op het podium van het district Midden. De Hengelose is lid van de WV Eemland. Ze werd vandaag derde bij de vrouwen.

Wie bij de oostelijke kampioenschappen in Luttenberg wel van zich deed spreken was Rudie Kemna die op 43-jarige leeftijd op een van zijn weinige vrije dagen bij de amateurs had ingeschreven. De oud-kampioen van Nederland bij de profs die in  het dagelijks leven ploegleider is bij de Skil-Shimanoploeg, legde iedereen zijn wil op en werd kampioen van het oosten. Ben van Egmond (Nijverdal) werd vijfde, René Nijhuis (Markelo) negende en Henk Jan Borghuis uit Rijssen werd tiende.

In de meer aansprekende categorieën gingen de titels naar coureurs uit Gelderland of uit het overige deel van Overijssel.
Bij de beloften greep Ivo Stronks uit het wielerdorp Aalten de titel. Robin Braamhar (Rijssen) werd vijfde, Niels Jansman (Hellendoorn) zesde en Stefan Boeve (Nijverdal) negende.  Bij de eliterenners won eveneens een renner uit Aalten, Nick Kweldam genaamd. Mark Otten (Oldenzaal) werd zesde, Richard de Jonge (Nijverdal) zevende, Mark Olieman (Enschede) achtste, Joost Kemna (Enschede) negende en Jody Luisman (Bergentheim) tiende.

Bij de junioren won Randy Ophof uit Raalte de titel, een renner met Twentse roots. Rochez Harbers (Rijssen) werd vierde, Wim Kleiman (Almelo) werd achtste en Tim Scholten (Oldenzaal) tiende.
Ook bij de nieuwelingen fietsen zich drie Twentse renners bij de eerste tien.  Pepijn ter Bekke (Oldenzaal) werd derde, zijn plaatsgenoot Stan Veldscholten vierde en Robin Löwik (Vriezenveen) eindigde als zevende.  Jarno Pap uit Heino won de titel solo.

Bij de vrouwen ging de titel naar Gerike Schreurs uit Zwolle. Ze sprintte drie medevluchters eraf. Karin Truijen (Enschede) werd zesde en Hielke Elferink uit Tubbergen zevende.  Bij de junioren won Annefleur Kalvenhaar uit Wierden, derde werd Eline van den Berg uit Rijssen.

De 48-jarige Arjan van Gaveren was de snelste man bij de Masters 40+. Eddy Reinerink (Harbrinkhoek)  finishte als vijfde en Enschedeër Arnoud Hurenkamp als tiende.  Bij de 50-plussers boekte de bijna 60-jarige Hennie Engbers uit Enschede de tiende plaats.

Foto: Het podium bij de amateurs. Rudie Kemna kent vanuit een roemrijk verleden het gevoel om op de hoogste trede te staan, maar was ook zeer verheugd met deze districtstitel. Martin Bekking  uit Apeldoorn werd tweede en Wilbert Broekhuizen uit Zwolle derde.
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief