Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Uniek record Fransman Daudet bij EK BMX

Geplaatst op 10 juli 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – De Fransman Joris Daudet (foto) heeft tijdens het EK BMX bij fietscrossvereniging DVO in Haaksbergen een unieke prestatie geleverd. Het was nog nooit vertoond dat één rijder alle twaalf EK-rondes won, maar na de elfde ronde van gisteren, zaterdag 9 juli, had het er al alle schijn van dat het dit jaar dan eindelijk zou gebeuren. De wijze waarop Daudet zijn rivaal en Olympisch kampioen Maris Strombergs met een spectaculaire demarrage passeerde was een voorteken van iets moois. En de schijn bedroog niet, want vandaag maakte hij het af met een schitterende race waarin hij van start tot finish overtuigend liet zien wie de dienst uitmaakt. Met dit Grand Slam gaf hij het EK BMX in Haaksbergen de extra dimensie, waarop de organisatie stiekem had gehoopt. Voorzitter Herman van Pijkeren: “Daar kun je vooraf alleen maar van dromen. Helemaal te gek dat het dan toch hier gebeurt!”

De trotse winnaar was er na afloop nog een beetje beduusd van. “Ik was natuurlijk vooraf wel zenuwachtig, maar gaandeweg de race won ik alleen maar aan vertrouwen en dan is het erg mooi dat je het zo kunt afmaken. Ik ben hier erg blij mee en het geeft me veel vertrouwen voor het WK over twee weken in Kopenhagen.”

Bij de vrouwen junioren won Laura Smulders uit Nederland de twaalfde ronde, maar haar landgenote Elis Ligtlee had aan een tweede plaats genoeg om de Europese titel op te eisen. De Fransman Benjamin Janssens werd Europees kampioen bij de mannen junioren. Manon Valentino uit Frankrijk ging weliswaar onderuit in de finale, waarin ze daardoor als achtste en laatste eindigde, maar omdat ze haar slechtste resultaat mocht laten vervallen hield ze voldoende punten over om Europa’s nummer één te worden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief