Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Van der Marel wint slecht bezette MTB Cup Oldenzaal

Geplaatst op 19 april 2015 door   ·   Geen reacties

SOLDENZAAL – De Zwiep Trek MTB Cup in Oldenzaal is zondag gewonnen door Pim van der Marel. Op recreatiepark het Hulsbeek was de mountainbiker uit De Lier de beste. Daar hoefde hij overigens geen compleet peloton voor te verslaan. Slechts veertien renners kwamen aan de start in de elite categorie. Dave van der Kooij uit Maassluis werd tweede en Marcel Lommers (Sprang-Kapelle) derde. Eerstejaars belofte renner Vincent Kip kwam in zijn woonplaats als elfde binnen en was de enige Tukker in de uitslag.

Ook bij de vrouwen was het deelnemersveld niet groot, hoewel het peloton daar nog iets groter leek omdat de nieuwelingen meisjes, junior vrouwen en elite vrouwen gezamenlijk van start gingen. In die laatste categorie wist veterane Reza Hormes-Ravenstijn (Wijchen) te winnen. Achter ook nog Karen Brouwer eindigde de oud-Hengelose Linda ter Beek (foto) op de derde plaats. Lorena Peterman uit Lemselo was de beste bij de nieuwelingen meisjes en zorgde daarmee voor de enige Twentse zege op het Hulsbeek.

Net niet
Een aantal Twentse deelnemers viel ook net buiten de prijzen. Zo eindigde Maarten Janssen uit Hengelo bij de masters 30+ als vierde en daarmee dus net niet op het podium. Achter hem werd John Vos (Aadorp) vijfde. Voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland uit Rossum werd vijfde bij de amateurs en in diezelfde categorie kwam thuisrijder Tom Hoekman als negende binnen. In de juniorenwedstrijd was er een negende plaats voor Oldenzaler Per Wiggers.

Foto: archieffoto Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief