Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Veelers vijfde in massasprint, Wippert wint etappe in Belgische koers

Geplaatst op 9 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

SINT WILLEBRORD – De Duitse sprinter Andreas Greipel heeft de tweede etappe gewonnen in de Eneco Tour. In Sint Willebrord was hij iedereen te snel af. Tweede werd de Rus Denis Galimzyanov en derde de Amerikaan Tylar Farrar. Oldenzaler Tom Veelers werd vijfde in het sprint geweld net achter Theo Bos. Tom Stamsnijder en Bram Tankink finishten in de groep. De Amerikaan Phinney blijft leider in het klassement.
Joost Posthuma is naar huis gegaan. De Enschedeër van Leopard Trek is ziek. Hij werd gisteren twaalfde in de proloog, maar moest wegens buikloop opgeven.

In de Ronde van Namen won Wouter Wippert (foto) uit Wierden de etappe van vandaag over 134 km. Ook hij was een grote groep renners de baas. Tweede was de Belg De Vriendt en derde zijn landgenoot De Bie. In het klassement staat Wippert 22ste op 1.10 van leider Lietaert (België).

Een tijdrit in Amersfoort over 7.7 km leverde een zege op voor Ivar Silk uit Bergen (NH). Jasper Hamelink uit Heino werd tweede op 1 seconde, Bas Stamsnijder uit Enter finishte als zesde op 9 seconden.

In de Ronde van Naaldwijk voor junioren kwam Rochez Harbers uit Rijssen als zevende binnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief