Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Voorlopig geen Huis van de Wielersport

Geplaatst op 25 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Stichting Huis van de Wielersport heeft besloten om de plannen om een nationale wielersport-experience te realiseren tot nader order uit te stellen. De lastige economische omstandigheden maken het helaas onmogelijk om de investerings- en exploitatiebegroting gefinancierd te krijgen. Dat maakte de leiding van de Stichting vandaag bekend met een persbericht. Eerder vandaag deelde de Stichting haar besluit mee aan de Provincie Overijssel, de Regio Twente en de gemeente Oldenzaal, alsmede aan de diverse andere personen en organisaties die de afgelopen jaren belangrijke steun hebben geboden aan het initiatief.

Stichting Huis van de Wielersport heeft enkele jaren geleden het plan opgevat om in Twente een nationale wielersportexperience te realiseren, waar bezoekers zelf de fascinatie van de wielersport kunnen beleven. De afgelopen twee jaar is veel werk gemaakt van het creatief-inhoudelijke concept, de zakelijke vertaling daarvan, de zoektocht naar passende huisvesting en de zoektocht naar financiële ondersteuning ten behoeve van investering en exploitatie.

De inhoudelijke reacties die het plan kreeg waren zonder uitzondering positief. De beleving die verbonden is en kan worden aan de wielersport wordt alom onderkend en de brede vertaling daarvan in de vorm van het concept van het Huis van de Wielersport oogstte veel lof. Toch maken de lastige economische omstandigheden dat sponsoren slechts mondjesmaat besloten toe te treden tot het initiatief. Stichting Huis van de Wielersport heeft daarbij nu de inschatting gemaakt dat in deze situatie de komende jaren niet snel verbetering zal komen en dat daarom de zoektocht naar sponsoren moet worden gestaakt.

Stichting Huis van de Wielersport zal de inmiddels verkregen unieke collectie zorgvuldig conserveren. Indien zich hetzij aanmerkelijk betere perspectieven aandienen, hetzij er alsnog partijen opstaan die wel de financiering rond kunnen maken, kan de draad alsnog worden opgepakt. Stichting Huis van de Wielersport wil daarover echter niet speculeren en staakt vooralsnog alle activiteiten in die richting.

Stichting Huis van de Wielersport spreekt haar dank uit voor de brede steun die het initiatief steeds heeft ontvangen. Deze steun kwam onder andere van organisaties zoals KNWU, NTFU, ANWB en NOC*NSF, van bekende oud-renners zoals Jan Janssen, Hennie Kuiper, Theo de Rooij en Joop Zoetemelk en van overheden zoals Provincie Overijssel, Regio Twente en Gemeente Oldenzaal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief