Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Vroomshoop ‘dorp van koers’ in Ronde van Overijssel

Geplaatst op 7 februari 2023 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/RIJSSEN – In de negenenzestigste editie van de Ronde van Overijssel is Vroomshoop  op de zesde dag van mei het epicentrum van Twente. De koers met start en finish in  Rijssen. Het kanaaldorp zal heel de dag in het teken van de wielerronde staan.

Twee weken voor de renners bij het Parkgebouw te Rijssen op weg worden weggeschoten is  er zoals gebruikelijk een wielercafé  met bijzondere gasten. Volgens voorzitter Michiel Vincent belooft het een mooie editie van Overijssels Mooiste te worden,

In de negenenzestigste editie van de Ronde van Overijssel is Vroomshoop op de zesde dag van mei het epicentrum van Twente. De koers met start en finish in  Rijssen. Het kanaaldorp zal heel de dag in het teken van de wielerronde staan. Twee weken voor de renners bij het Parkgebouw te Rijssen op weg worden weggeschoten is  er een wielercafé.

‘Vroomshoop is een aanwinst voor onze wielerklassieker’, laat voorzitter Michiel Vincent van de Ronde van Overijssel  weten. Hij zegt zeer te spreken te zijn met Vroomshoop als het Dorp van de Ronde. Hij kent kanaaldorp goed, want woont weliswaar in Markelo, maar is om den brode werkzaam als adjunct-directeur bij De Groot in Vroomshoop.

Hij  noemt het kanaaldorp ‘een aanwinst voor onze wielerklassieker’ en  zegt: ‘Een peloton wielrenners dat op een lint langs het kanaal koerst of het draaien en keren bij de karakteristieke Grote Puntbrug. Vroomshoop trakteert de liefhebbers altijd op fraaie beelden.’Vroomshoop is inmiddels het negende dorp langs het parcours dat als ‘Dorp van de Ronde’ in het middelpunt van de belangstelling staat. Eerder was Holten, Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen deze eretitel beschoren.

FOTO: Sportfoto/Dick Soepenberg

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief