Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Vrouwen Argos-Shimano op trainingskamp in Rijssen

Geplaatst op 1 maart 2013 door   ·   Geen reacties

De organisatie van de Ronde van Rijssen had de afgelopen jaren altijd een uniek iets in handen. In het voorjaar kwam ieder seizoen het AA Drink Team van Michael Zijlaard en Leontien van Moorsel naar Rijssen voor een trainingsweekend. Maar nu dat team ter ziele is gegaan leek die periode voorbij. Leek inderdaad, want ook dit jaar komt er een vrouwenploeg naar het Twentse dorp. Het Argos-Shimano Cyclingteam onder leiding van Sissy van Alebeek verblijft van 15 tot en met 17 maart in Rijssen. Eén van de rensters bij Argos-Shimano is de oud-Almelose Kirsten Wild.

Wim Jansen, voorzitter van de Stichting Wielersport Rijssen, is blij met de komst van het team naar Twente. ‘De meiden komen vrijdag aan het begin van de avond aan’, vertelt hij. ‘Wij bieden ze een leuk programma aan met ruimte voor trainingen en ontsnappen. Alles wordt daarbij gesponsord door Camping Langenberg, ’t Witte Hoes en Coolinair. Het team traint op zaterdag en zondag in de regio. De kans is groot dat ze op zondag deelnemen aan de laatste trainingswedstrijd van het seizoen rond “het Grote Gat” in Enter.’

De verwachting is dat op zaterdag 18 mei ook enkele rensters van het Argos-Shimano vrouwenteam aan de start staan van de Ronde van Rijssen. Tot de formatie behoort onder meer ook de Duitse Charlotte Becker. Zij was in 2010 nog de beste in Rijssen.

Foto: Sportfoto.nl – Argos-Shimano renster Willeke Knol in actie tijdens de Omloop Het Nieuwsblad van afgelopen weekend.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief