Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Kirsten Wild in Zeeland bij de voorsten

Geplaatst op 17 juni 2011 door   ·   Geen reacties

VLISSINGEN – Kirsten Wild (foto) is vandaag vijfde geworden in de etappe van de Ster van de Zeeuwse Eilanden. Gisteren  werd de Twentse toprenster tweede in de proloog op 19 seconden van winnares Marianne Vos. Vandaag won Chantal Blaak de etappe.  Ze won de sprint van een kopgroep van drie rensters. Wild had een achterstand van dertien seconden.  Ze staat vijfde in het klassement met negentien seconden achterstand op leidster Marianne Vos.  Karin Truijen uit Enschede is 43ste op ruim een minuut. De andere Twentse deelneemsters, waaronder de kersverse nationaal studentenkampioene  Juliette Wigbold (Hengelo) hebben al een groetre achterstand opgelopen.

In Neuhaus was in de Ronde van Thuringen de Nederlander Wilco Kelderman uit Barneveld de uitblinker in de tijdrit over 11.7 km. Het was de derde etappe van de zware ronde. De Rabo-renner nam ook de leiding in het klassement.  Bas Stamsnijder uit Enter werd 21ste in de tijdrit op 1.48. Hij staat 23ste in de rangschikking met ruim drie minuten achterstand.

De Ster ZLM-Tour was vandaag ook aan de derde etappe toe. In Schimmert sprintte de Argentijn Haedo naar de etappezege. De Duitser Gretch heeft de leiding, op vier seconden gevolgd door de Amerikaan Farrar. Bram Tankink (Haaksbergen) is twaalfde op 16 seconden, Tom Stamsnijder (Bornerboek) is 90ste op vijf minuten en Jelle Posthuma (Weerselo) heeft als nr 113 van het klassement al 13.41 achterstand.

In de Ronde van Austerlitz voor amateurs eindigde HenkJan Borghuis uit Rijssen als zesde.  In Vaassen won Kevin Coster uit Hasselt de wedstrijd voor nieuwelingen met Robin Löwik (Vriezenveen) als tweede en Mats Lammertink uit Enter als vierde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief