Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Wild derde in Omloop van Aalburg

Geplaatst op 28 mei 2011 door   ·   Geen reacties

AALBURG – Marianne Vos wint wekelijks wedstrijden. Er staat geen maat meer op de wereldkampioene. De Omloop van Aalburg had ze al drie keer gewonnen en vandaag kwam er een vierde streepje achter haar naam. Nadat ze eerder al met oa Kirsten Wild op avontuur was geweest, sprintte ze in de slotfase het snelste van een twaalftal renners. Kirsten Wild uit Almelo werd derde. Annemiek van Vleuten tweede.

In de Ronde van Beieren won de Brit Bradley Wiggins vandaag een tijdrit over 26 km in een half uur en acht seconden. Fabian Cancellara werd geklopt met een marge van 33 seconden. Joost Posthuma was de beste Nederlander. De Enschedeër was 1.52 langzamer. Geraint Thomas (GBr) heeft de leiding in het klassement. Posthuma is 23ste op 6.12.

De Ronde van Rijssen voor vrouwen leverde voor Sophie de Boer uit Enschede een zevende plek op. Janneke Ensing uit Gieten won de koers voor Kimberley van den Berg uit Nieuwleusen. Bij de amateurs was Edwin Ophof de beste Tukker. De inwoner van Raalte werd derde. Rody kroeze uit Wierden werd vierde en Henk Jan Borghuis uit Rijssen vijfde. Ronald Kuijer uit Heiligerlee won de koers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief