Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Wim Kleiman in blakende vorm wint Ronde van Markelo

Geplaatst op 18 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

MARKELO – Nadat de Almeloër gisteren al de Ronde van Nunspeet won en eerder deze week tweede werd in de Hel van Voerendaal, triomfeerde de Almeloër vanavond in de Ronde van Markelo. Bij de vrouwen won Leonie Lubbinge.

De wedstrijden maakten deel uit van de etappekoers met tussenpozen VIRO Criterium Cup Twente. Het was de de derde van zes koersen in de regio en de eerste van vier die meetellen voor het klassement. Op de agenda staan nog Borne (24 augustus), Oldenzaal (27 augustus) en Goor (2 september).

De geblokte krachtpatser uit Almelo van de formatie Sensa Kanjers voor Kanjers bleef in een grijs en nat Markelo, aan de vooravond van het jaarlijkse dorpsfeest, in de finale zijn opponent Robin Löwik uit Vriezenveen voor en Peter Schulting uit Lemele. De vierde coureur in van de kopgroep, Per Wiggers, belandde naast het podium. Löwik eeg deze week te horen dat hij op zoek moet naar een nieuwe ploeg omdat het contract bij zijn huidige (Vlasman) wordt niet verlengd.

Kleiman is bezig met een ijzersterke comeback na een zware val in het voorjaar. Hij wil het seizoen sterk afsluiten en met een goed gevoel de winter in gaan om volgend voorjaar nog een stap te maken.

Vrouwen

De vrouwenkoers in Markelo is vanavond na een massasprint gewonnen door Leonie Lubbinge uit Drachten. Ze liet Danique Braam uit Veenwouden en Floor Weerink uit Exloo achter zich.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief