Wippert op podium in Berlijn

Geplaatst op 20 mei 2012 door   ·   Geen reacties

LOS ANGELES – De Ronde van Californië is succesvol geëindigd voor de Rabo-ploeg. Robert Gesink won de koers. De Achterhoeker zette gisteren de toon door de etappe met voorsprong te winnen en de leiderstrui over te nemen van de Amerikaan Zabriskie. Vandaag conslideerde Gesink zijn voorsprong en won de ronde. Zabriskie eindigde op 46 seconden als tweede. Een prima prestatie leverde ook de tweede Nederlander in het klassement, Wilco Kelderman uit Barneveld. De 21-jarige coureur werd zevende op 2.30. Bram Tankink eindigde als 29oste, Tom Stamsnijder staat in het eindklassement op de honderdste plaats.

Wouter Wippert sprintte in de laatste etappe van de Ronde van Berlijn voor beloften naar de tweede plaats in de massaspurt. De Fransman Coquard won de rit. De Duister Arndt won het eindklassement. De Drent Stefan Poutsma werd derde op 1.12. Hij rijdt voor het Jo Piels Cycling Team onder leiding van Han Vaanhold. Wippert werd zestigste in het klassement, Jelle Posthuma (Weerselo) zeventigste en Steven Lammertink (Enter) 91ste.

Rogier Kalvenhaar uit Wierden werd negende in de 57ste Ronde van Lieshout voor nieuwelingen/