Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Wippert sprint naar tweede plaats

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

VIEUX-CONDÉ – Wouter Wippert (foto) kwam in de voorlaatste etappe van Le Triptyque Des Monts Et Châteaux in het Belgische Henegouwen slechts enkele decimeters tekort voor de winst. De renner uit Wierden werd nipt tweede achter de Belg Antoine Demoitie. Diens landgenoot De Bie is in bezit van de leiderstrui. Wippert is 31ste in het klassement. Hij verloor gisteren in de tijdrit veel seconden en staat nu op ruim een minuut van De Bie. Vandaag is de slotetappe naar Tournai.

De Volta Limburg Classic (vh Hel van Mergelland) gewonnen door de dertigjarige Rus Pavel Brutt. Hij deed geen kopwerk maar won wel de sprint van de kopgroep van zes renners. De Duitser Gerschke werd tweede. Pim Ligthart won op enkele seconden de sprint van de grote groep met daarin Maurits Lammertink (Enter) die als 31ste werd geklasseerd. Oldenzaler Maarten de Jonge kwam als veertigste binnen op meer dan vier minuten.

De veertigste Ronde van Noord-West Overijssel voor junioren werd beheerst door de Deense ploeg. De kopgroep die sprintte voor de overwinning bestond uit drie Denen. Sören Kragh Andersen was de snelste. Achter het Scandinavische trio finishten nog twee landgenoten als vierde en vijfde, waarna de eerste Nederlander Ricardo van Dongen als zesde over de streep kwam in Genemuiden met een achterstand van bijna twee minuten. Brian van Rhee uit Nijverdal werd tiende op 2.13.
De Belg Charlie Arimont won deze klassieker bij de nieuwelingen. Vincent Kip uit Oldenzaal was de beste Twentenaar. Hij werd als lid van het peloton op 2.11 als achttiende geklasseerd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief