Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Wouter Wippert uit Wierden zet weer een carrièrestap

Geplaatst op 6 januari 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Met de transfer naar Team Roompot-Nederlandse Loterij maakt de Wierdense wieltenner Wouter Wippert een nieuwe start in het profpeloton.IED

Wippert reed de afgelopen twee jaar in de Worldtourploeg van Cannondale. Hij vindt de stap naar een ProContinentale ploeg een logische keuze in dit stadium van zijn carrière.

‘Vorig jaar mocht ik te pas en te pas overal komen invallen en als er dan niet gescoord werd, dan werd er naar me gewezen’, verklaart de Wierdense renner met gekende eindspurtkwaliteiten.

Hoe anders zal het komend seizoen zijn bij Team Roompot. De Nederlandse ploeg in het oranje heeft drie oud-renners in de ploegleiding: Erik Breukink, de van een schorsing terugkerende Michael Boogerd en voormalig sprintkanon Jean Paul van Poppel.

Van Poppel kan de sprinter Wippert nog wel iets bijslijpen. Ook al weet de Wierdenaar dat hij het in de laatste meters zelf moet doen. ‘Ik wil ook dit jaar weer een paar mooie overwinningen proberen te pakken.’ Iets wat zeker kan, want zoals Boogerd zei in Rotterdam: ‘Er is in 2017 te weinig gewonnen.’

Als het aan Wippert ligt gaat dat in 2018 zeker veranderen.

FOTO: Wouter Wippert met Jean-Paul van Poppel

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief