Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Zilveren Maurits Lammertink blinkt uit op NK voor beloften

Geplaatst op 25 juni 2011 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – De wielerfamilie Lammertink uit Enter staat dit weekend goed in de picture. In Brabant is de zeventienjarige Steven tot nu de beste man in de oeroude juniorenklassieker De Ster van Bladel en vandaag op het NK voor beloften won zijn drie jaar oudere broer Maurits de zilveren plak. Van de meer dan 160 gestarte renners bleven op het zware parcours in Ootmarsum na 175 km koers de besten van het veld over en in de uiterst zinderende finale speelde Lammertink een hoofdrol.

Hij zat in de vijfmanskopgroep die met nog één ronde te gaan, ingelopen werd. Maar op de smalle klinkerstraatjes in Ootmarsum nam Lammertink de koppositie en merkte aan het eind van deze passage dat hij met Wesley Kreder  een lichte voorsprong had. Op de Wittenberg sloot Ramon Sinkeldam – ploeggenoot van Kreder bij het Rabo Continental Team – aan en hetzelfde deed Bram de Kort van De Jonge Renner op één kilometer van de streep. Juist op dat moment sprong Ramon Sinkeldam weg. ‘Daar was niks tegen te doen’, vertelde Lammertink later. ‘Hij was niet meer bij te halen en won de titel verdiend.’ Lammertink zelf kwam in de eindsprint om de tweede plaats uit het wiel van Kreder en greep  de zilveren plak. ‘Ik ben er tevreden mee. Ramon was de sterkste.’ Sinkeldam won onlangs oa ook al Parijs-Roubaix voor beloften en de Ronde van Limburg.

Lammertink (geen familie van de succesvolle oud-professional Jos Lammertink) was vorig jaar vijfde en werd dus vandaag tweede. Het NK in eigen regio was een van zijn hoofddoelen voor dit seizoen. ‘Natuurlijk probeerde ik te pieken op deze dag, maar dat doen ze alle 160. Je moet erbij zitten. Het parcours is heel selectief. De beteren gaan de koers bepalen en daar had ik baat bij’, aldus Lammertink die lid is van het Jo Piels Cycling Team van ploegleider Han Vaanhold.

Hij neemt nu een paar dagen rust en gaat dan volgende week naar een meerdaagse etappekoers in Tsjechië. Volgend jaar – het laatste jaar als belofte – hoopt hij dan een contract te kunnen verdienen bij een van de profteams.

Uitslag: 1. Ramon Sinkeldam (Wormer); 2. Maurits Lammertink (Enter) op twee seconden; 3. Wesley Kreder (Zevenhuizen)  en 4. Bram de Kort (Dongen) in dezelfde tijd.

18. Mats Boeve (Nijverdal) in dezelfde tijd als de nr 12 Jetse Bol op 17 seconden.
43. Bas Stamsnijder (Enter) ook in dezelfde tijd als Bol.
52. Niek Boom (Nieuw Heeten) op 6.09

Foto: De Nederlands kampioen bij de beloften Ramon Sinkeldam op het hoogste treetje van het erepodium. Links Maurits Lammertink, de winnaars van het zilver en rechts Wesley Kreder.
(Foto: Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief