Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Dames- en herenteam Het Ravijn winnen in Zaanstad

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

RavijnZAANSTAD – Zaterdagavond speelden zowel de dames als de heren van Het Ravijn de uitwedstrijd tegen De Ham. Het vrouwenteam van Wyco de Vries won overtuigend met 20-12 en de mannen van Marcel ter Bals zorgden ervoor dat er uiteindelijk zes punten mee teruggingen naar Nijverdal. Zij wonnen met 11-9 nipt.

Na de eerste periode stond het al 6-2 in het voordeel van de Nijverdalse dames en was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. In de daaropvolgende periodes werd de voorsprong langzaam uitgebouwd en boekte Het Ravijn uiteindelijk een simpele overwinning. Saskia Dannenberg werd topscoorster met vijf doelpunten. Yasemin Smit, Lieke Klaassen en Tessa Stutterheim scoorden allen vier maal. Het Ravijn staat bovenaan in de Eredivisie en heeft een punt voorsprong op nummer twee GZC Donk.
De Ham – Het Ravijn 12-20
Periodestanden: 2-6, 3-4, 4-6, 3-4
Doelpunten Ravijn: Saskia Dannenberg (5x), Yasemin Smit (4x), Lieke Klaassen (4x), Tessa Stutterheim (4x), Nerida Drewes (2x) en Lisanne Zonder

De heren hadden meer moeite met De Ham en sloten de eerste periode af met een minimale voorsprong. Halverwege was de stand weer gelijk en kon Het Ravijn weer opnieuw beginnen. Na de derde periode had het een 8-10 voorsprong en in de laatste periode kwam de overwinning dan ook niet meer in gevaar. De gebroeders Lars (3) en Rob Gottemaker (1) waren samen verantwoordelijk voor vier treffers en Sander Veltkamp maakte er drie. De heren staan nu zevende met twaalf punten.
De Ham – Het Ravijn 9-11
Periodestanden: 2-3, 5-4, 1-3, 1-1
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker (3x), Sander Veltkamp (3x), Adam Zaidi, Jorn Muller, Laurens-Jan Schothans, Rob Gottemaker en Jeroen Hoogeboom

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief