Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

International Lieke Klaassen terug bij Het Ravijn

Geplaatst op 15 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

lieke klaassenNIJVERDAL – Na Lars en Rob Gottemaker keert het komende seizoen ook Lieke Klaassen terug bij Het Ravijn. Het afgelopen seizoen speelde Klaassen bij het Italiaanse Plebicito Padova, waarmee ze de finale van het Italiaanse kampioenschap wist te bereiken.

Klaassen (archieffoto) is oorspronkelijk afkomstig van De Whee uit Goor en kwam op 14-jarige leeftijd over naar Het Ravijn uit Nijverdal. Daar stroomde zij snel door van Meisjes Jeugd naar Dames 1, waarmee zij in haar laatste seizoen (2012 – 2013) Nederlands kampioen werd. 

In haar jeugdperiode bij Het Ravijn werd Klaassen ook gescout voor Jong Oranje waarmee zij o.a. aan Europese Jeugdkampioenschappen deelnam, om vervolgens nu alweer vier jaar deel uit te gaan maken van het Nederlandse dames team. In het internationale waterpolo wordt Lieke Klaassen vooral gevreesd om haar kracht en schot. Op de Wereld Kampioenschappen in Barcelona in 2012 werd zij met liefst 25 doelpunten topscorer van het toernooi. Ook tijdens de recente Europese Kampioenschappen in Budapest was Klaassen een van de kartrekkers van het Nederlands Team, dat daar een zilveren medaille wist te veroveren.

Damescoach Wyco de Vries is verheugd met de terugkeer van Lieke Klaassen bij Het Ravijn. Zij past in zijn visie goed in de verjongde groep en met haar schotkracht zal zij een welkome versterking van de aanvalskracht van zijn team zijn. Met Lieke Klaassen en de komst van de Canadese keepster Serena Bredin moeten de dames van Het Ravijn in staat worden geacht ook dit seizoen weer voor alle prijzen mee te gaan spelen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief