Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Zilveren plak voor Nederlandse waterpolosters op EK

Geplaatst op 26 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Waterpoloster Yasemin SmitBOEDEPAST – De Nederlandse waterpolodames zijn er niet in geslaagd om Europees Kampioen te worden. In de finale, waarin de Twentse waterpolosters nauwelijks een aandeel hadden, was Spanje zondag met 10-5 een maatje te groot.

Nederland speelde tot de finale een sterk toernooi, mede door de vele en belangrijke goals van (ex-)Ravijn-speelsters Yasemin Smit (links op archieffoto) en Lieke Klaassen. In de eindstrijd tegen de regerend wereldkampioen konden zij echter hun stempel niet op de wedstrijd drukken. De equipe van bondscoach Arno Havenga kwam in de eerste periode nog wel op een 1-0 en 2-1 voorsprong, maar Spanje kwam diezelfde periode nog terug tot 3-3.

In het restant van de wedstrijd had Nederland niet veel meer in te brengen en liepen de Spanjaarden steeds verder uit. In de derde periode was de Bornse Marloes Nijhuis nog enkele keren gevaarlijk, maar ook zij kon niet voorkomen dat de marge ruim bleef en de Zuid-Europeanen er uiteindelijk met de toernooiwinst vandoor gingen.

Spanje – Nederland 10-5
Periodestanden: 3-3, 2-0, 2-2 en 3-0
Doelpuntenmakers: Sabrina van der Sloot 3x, Vivian Sevenich en Maud Megens

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief