Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Nederlandse waterpolovrouwen naar halve finale EK

Geplaatst op 20 juli 2014 door   ·   Geen reacties

lieke klaassen het ravijn  (slider)BOEDAPEST – De Nederlandse waterpolodames hebben zich zondag rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van het Europees Kampioenschap in Hongarije. Na de overwinningen op het gastland en Engeland, werd in het laatste groepsduel Griekenland met 9-7 verslagen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga, waar Lieke Klaassen met vijf goals de grote uitblinkster was, mag nu de kwartfinale overslaan en komt donderdag uit in de halve finale.

Nederland won haar eerste twee poulewedstrijden en had daardoor aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. De oranjedames maakten tegen Griekenland het verschil in de eerste twee periodes, die beiden winnend werden afgesloten. Lieke Klaassen (links, op archieffoto) maakte vijf van de negen doelpunten en kroonde daarmee haarzelf tot vrouw van de wedstrijd. Ook Ravijn-aanvoerster Yasemin Smit trof doel.

Door de overwinning gaat Oranje rechtstreeks naar de halve finale, die donderdag wordt gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend.

Nederland – Griekenland 9-7
Periodestanden: 3-1, 3-2, 2-3 en 1-1
Doelpuntenmakers: LIEKE KLAASSEN 5x, YASEMIN SMIT, Sabrina van der Sloot, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief