Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rianne Guichelaar (Het Ravijn): ‘De volgende ronde is in zicht’

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

21 januari 2011

NIJVERDAL – De 7-4 zege van Fysius Het Ravijn op het Italiaanse Mediterranea Imperia in de tweede ronde van de LEN Trophy bracht grote opluchting in het Nijverdalse kamp. Als de thuisclub morgen wint van het uitermate zwakke KKPVR Vracar uit Servië en het  Russische Skif wint ook van  Imperia, dan is de volgenbde ronde al een feit. 

Olympisch kampioene Rianne Guichelaar (foto) had net als haar ploeggenotes gemerkt dat zo’n Europese wedstrijd voor eigen publiek toch spannender is dan een competitiewedstrijd. ‘We kwamen moeilijk op gang, speelden te afwachtend, maar bleven verdedigend wel overeind. Door Karin Kuipers bleven we bij’, zei Guichelaar die één keer scoorde.
Het derde kwart werd zoals zo vaak beslissend. ‘Ze misten twee vijf-meters, wij namen de leiding en gingen met 5-4 de laatste periode in. Toen ging het lopen en voelden we dat we de buit binnen hadden’, aldus de Enschedese. ‘We hadden bewust voor deze tegenstander als eerste wedstrijd gekozen, omdat zij ons niet kenden. Nu morgen tegen de Servische ploeg. Dat is een eitje, maar zo beginnen we natuurlijk niet aan die wedstrijd. De volgende ronde is inzicht.’

Coach Marcel ter Bals vond de zege op Imperia ook van cruciaal belang. ‘Als we zelf maar winnen morgen. Ik zie Skif ook van de Italiaanse ploeg winnen en dan zijn we er al. Dat Skif bestaat uit allemaal fullprofs.  Ze wisselen maar door en al die speelsters zijn topfit. Het is wereldtop, dat zie je. Maar toch hebben wij ook tegen hen kansen’, hield de coach de moed erin.  

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief