Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Ter Bals krijgt assistentie van Rohof, Kuipers en Wekdam

Geplaatst op 24 juni 2011 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Ivor Rohof, Marlies Wekdam en Karin Kuipers zijn opgenomen in de trainingsstaf rond het eerste vrouwenteam van Het Ravijn dat weer onder leiding staat van Marcel ter Bals (foto). Voor het seizoen 2011-2012 is gezocht naar een combinatie van continuïteit en vernieuwing en naar een verdere verdieping van de trainingsaanpak.

Bij de Herenselectie zullen Stephan Rodel enRon Loos gezelschap krijgen van oud BRC coach Barry Wittenbernds.
Naast de vaste trainer / coaches zal Marc van Groen trainingen voor de verschillende waterpolo specialismes gaan opzetten, verzorgt Jaap Dannenberg ook dit jaar weer de stabiliteit- en krachttrainingen, worden de zwemprogramma’s door Noor Adriaaenssen ontwikkeld en begeleid en neemt oud Dames 1 speelster Inge Valk (in samenspraak met Rico Schuijer)de ontwikkeling van een programma rond mental training voor haar rekening.

‘Het Ravijn zet met deze brede inzet bewust in op het doorontwikkelen van een geïntegreerde trainingsaanpak en op het goed kunnen begeleiden van een grote jeugdinbreng in beide selecties. Bij de dames ontbreken in verband met de Olympische Spelen een aantal internationals, waardoor er dit jaar ruimte ontstaat voor een forse inbreng van het huidige meisjesteam onder 17jaar. De herenselectie is na de degradatie naar de 1ste klasse enigszins uitgedund en zal vanuit de (eigen) jeugd weer opnieuw opgebouwd gaan worden’, zo meldt de club.

Voorzitter Ivan Rudde is bijzonder blij met de samenstelling van de nieuwe trainingsstaf: ‘Na een periode van veel activiteiten – denk aan het nieuwe zwembad in Nijverdal en aan het succesvolle LEN traject van de Dames – gaan we bij Het Ravijn het komend jaar veel aandacht besteden aan het verder uitbouwen van de technische en organisatorische stafvan de vereniging. We moeten het fundament van de club verbreden en versterken, en dat begint natuurlijk aan het water. Het is dan goed om te zien dat een aantal “oude gedienden” zich weer inzetten bij het begeleiding van de jeugd in de selecties.’

Archieffoto Nick Zweers

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief