Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Zwemclub De Dinkel kijkt terug op geslaagd jubileumweekend

Geplaatst op 7 september 2014 door   ·   Geen reacties

johankenkhuisDENEKAMP – Zwemclub De Dinkel uit Denekamp heeft afgelopen weekend groots haar 50 jarig jubileum gevierd. Met een reünie, kinderspelmiddag, jubileumwedstrijd en andere activiteiten, is het halve eeuwfeest van de club goed gevierd.

Ereleden
Op de reünie werd een aantal leden gehuldigd tot ere lid. Zo werd Frans Meuris, die al decennialang actief is voor de club, benoemd tot ere lid. Ook Tonnie Heuvels kreeg de benoeming. Heuvels is al jaren lid van de club en is tegenwoordig nog steeds actief als badmeester bij het Denekampse zwembad. In totaal werden vier leden gehuldigd tot ere lid. Eerder werd al Gerard Oude Nijeweme, de oprichter van De Dinkel, benoemd tot ere lid.

Toekomst
Op de reünie werd ook gesproken over de toekomst van zwembad Dorper Esch. Want de toekomst van het sterk veroudere zwembad in Denekamp is al tijden onzeker. De gemeente moet tonnen bezuinigen op de explotatie van het zwembad en wil het liefste het zwembad door een commerciële partij laten exploiteren. “Er kan nog in gezwommen worden”, zegt oud-profzwemmer Johan Kenkhuis zaterdagavond over het zwembad. “Maar daarmee is ook alles gezegd. Er moét nu echt iets gebeuren, want dit kan niet nog jaren zo doorgaan.”

De verantwoordelijk gemeente Dinkelland beslist in februari 2015 wat er met het zwembad – en dus logischerwijs ook met zwemvereniging De Dinkel – gaat gebeuren. Voorzitser Maria Gram van De Dinkel wil benadrukken dat de club in de loop der jaren veel talent heeft geleverd: “Johan Kenkhuis, Joris Keizer, Job Kienhuis Rachel Klamer en Loes Zanderink: ze hebben allemaal hun roots liggen bij De Dinkel”, aldus Gram.

“De Dinkel is de afgelopen 50 jaar zo groot geworden”, zegt Johan Kenkhuis. “Koester dat en zorg ervoor dat de club ook op het niveau blijft voortbestaan”, is zijn advies. “Stilstand is achteruitgang.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief