Maandag 22 april 2024
Twentesport

Nijhuis en Veldhuis door, Kienhuis strandt ondanks NR

Geplaatst op 30 juli 2011 door   ·   Geen reacties

SJANGHAI – Moniek Nijhuis heeft zich op het WK zwemmen in Shanghai geplaatst voor de finale van de 50 meter schoolslag. Met een tijd van 31,40 plaatste ze zich als zevende hiervoor. Eerder deze week eindigde Nijhuis in de finale van de 100 meter schoolslag als achtste.

Nijhuis plaatste zich met de estafetteploeg op de 4×100 meter wisselslag niet voor de finale. . Met een tijd van 4.03,20 eindigde het Nederlandse team als elfde. Daarmee plaatste het team zich wel voor de olympische spelen, maar werd het niveau van twee jaar geleden toen het team als vijfde eindigde niet gehaald.

Marleen Veldhuis haalde net als Ranomi Kromowidjojo de halve finales van de 50 meter vrije slag. Veldhuis plaatste zich met een tijd van 25,01 als vijfde. Kromowidjojo deed er tweehonderdse langzamer over. Met haar tijd voldeed Veldhuis ook aan de olympische eis.

Job Kienhuis plaatste zich ondanks een goede prestatie niet voor de finale van de 1.500 meter vrije slag. Kienhuis werd tiende in 15.05,27 en zwom daarmee een nieuw Nederlands record. Ook voldoet hij daarmee aan de olympische eis.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief