Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Twentse ploegen maken zich op voor ONK Zwemmen in Tilburg

Geplaatst op 6 november 2014 door   ·   Geen reacties

Sterre MooiweerTWENTE – De Twentse zwemploegen ZPC De Hof (Goor), WS Twente (Enschede), De Veene (Almelo) en De Dinkel (Denekamp) maken zich op voor de Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen (ONK), dit weekend in Tilburg. Van 7 tot en met 9 november 2014 wordt er in de Brabantse plaats gestreden om de nationale titels.

Zwemclub De Dinkel is met dertien deelnemers de grootste afgevaardigde uit Twente. Bij de dertien zwemmers van De Dinkel wordt zwemster Sterre Mooiweer (foto) gezien als de grootste kanshebber van de Denekampse vereniging. Mooiweer heeft volgens trainer Mathijs Ottink vooral op de 100 meter en 200 meter rugslag kans op een top-10 notering. Op de 200 en 400 meter borstcrawl ziet Ottink kansen voor de Denekampse Karst Boersma.

In het splinternieuwe zwembad in het Tilburgse Sportcomplex Drieburcht maken ook veel bekende zwemmers hun opwachting. Onder meer Olympisch medaillewinnaar Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Sebastiaan Verschuren en Inge Dekker verschijnen aan de start. Ook de Overdinkelse Moniek Nijhuis strijdt om de Nederlandse titels. Schoolslagspecialist Nijhuis lijkt verzekerd van een medaille op onder meer de 50 en 200 meter schoolslag.

> TwenteSport doet het hele weekend verslag van het ONK in Tilburg

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief