Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Kalvenhaar toont oude vorm in Amerikaanse World Cup

Geplaatst op 11 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

CWINDHAM – Lange tijd lukt het haar niet om haar oude vorm terug te vinden, maar zondag heeft Annefleur Kalvenhaar dan toch weer laten zien waartoe ze op de fiets in staat is. De mountainbikester annex veldrijdster uit Wierden is bij de World Cup mountainbike in het Amerikaanse Windham als twaalfde geëindigd bij de vrouwen tot 23 jaar. Na ruim een uur en een kwartier wedstrijd liet Kalvenhaar daarbij het overgrote deel van de gestarte rensters achter zich.

De prestatie komt voor de 20-jarige Twentse op het juiste moment. Lange tijd worstelde Kalvenhaar met haar vorm, maar nu lijkt ook een selectie voor het WK nog tot de mogelijkheden te behoren. Het mondiale kampioenschap wordt begin september in het Noorse Hafjell worden gehouden. Bondscoach Tim Heemskerk heeft laten weten dat hij zijn selectie op 18 augustus bekend zal maken.

Blij
Kalvenhaar kon na afloop van de wedstrijd haar blijdschap niet onder stoelen of banken steken. ‘Ik ben hier echt ontzettend blij mee’, liet ze vanuit Windham weten. ‘Ik heb me echt in tijden niet zo goed gevoeld als vandaag in de wedstrijd. Het is geweldig dat er nu zo’n mooi resultaat uitkomt.’

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief