Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Kirsten Wild moet in Zeeland buigen voor Marianne Vos, brons voor Steven Lammertink op NK

Geplaatst op 18 juni 2011 door   ·   Geen reacties

WESTKAPELLE –  Kirsten Wild moest in de Ster van de Zeeuwse Eilanden weer eens het hoofd buigen voor meervoudig  wereldkampioene Mariaanne Vos. De derde en laatste etappe draaide in Westkapelle uit op een sprint tussen de twee toprensters. Vos won.  De Almelose werd tweede. Na haar was Juliëtte Wigbold (Hengelo) was na Wild de beste Twentse. Ze eindigde als 24ste op 4.29.
In het eindklassement bleef Marianne Vos Kirsten Wild voor. Het verschil was slechts 24 seconden. Marissa Otten uit Enter werd 34ste op zeven minuten, Juliëtte Wigbold eindigde als 35ste op 7.09. De overige Twentse rensters staakten de strijd.
Kirsten Wild werd na afloop wel door de KNWU gehuldigd als winnares van de Topcompetitie.

Op het NK  wielrennen voor junioren in het Drentse Dalen legde Steven Lammertink uit Enter beslag op de bronzen medaille.  Hij kwam op de laatste meters een paar meter tekort op de winnaar Stan Godrie uit Zundert en Dylan Groenewegen uit Amsterdam.
Na diverse schermutselingen in een levendige en spannende koers ontstond uiteindelijk een kopgroep van negen  renners met daarachter een groep van nog eens acht. De achtervolgende groep leek in de laatste ronde nog weer aansluiting te vinden bij de kopgroep, maar dat ging net niet door. In de finale zocht Lammertink de aanval, maar Stan Godrie en Koen Hofstede gingen met hem mee. De rest van de kopgroep kon daardoor ook weer aansluiten. Hofstede viel vervolgens weg door een valpartij, waarna de zes overgebleven koplopers mochten gaan sprinten om de roodwitblauwe trui.  Godrie greep de titel. Lammertink pakte het brons en zette daarmee zijn reeks van goede prestaties van de afgelopen weken voort. De komende tijd zal hij bij diverse binnen- en buitenlandse etappekoersen én op 2 juli in de Ronde van Enter acte de présence geven.

Bij de nieuwelingen ging de titel naar Nino Honigh uit Egmond. Stan Veldscholten (Oldenzaal) was de beste Twentenaar. Hij werd in dezelfde tijd twintigste.

Op de foto rechts Lammertink met zijn bronzen medaille.
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief