Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Maurits Lammertink: ‘Tevreden over NK Ootmarsum’

Geplaatst op 30 juni 2014 door   ·   Geen reacties

WOOTMARSUM – Tom Veelers sprintte zondag naar de vierde plaats op het Nederlands kampioenschap en daarmee was hij als thuisrijder de beste Tukker in de uitslag. Een andere Twent die hoopte op succes was Maurits Lammertink. De noodgedwongen van de profs naar het kleinere Cyclingteam Jo Piels teruggekeerde renner wil zich dit seizoen graag laten zien. In Ootmarsum deed hij een goede poging. ‘In de laatste omloop ben ik op een paar kilometer voor de streep nog weggereden, samen met Huub Duyn van De Rijke’, kijkt Lammertink zelf terug op de wedstrijd.

De aanval was een goede, maar de rest van het deelnemersveld bleek ook sterk. ”We pakten Maarten Tjallingii bijna terug. Alleen sloot toen ook het hele peloton alweer aan. Het was een alles of niets poging om op het podium te komen.’ Sebastian Langeveld was op dat moment al in de aanval gegaan en bleef vooruit.

Uiteindelijk finishte Lammertink als achttiende. De Enternaar vond zichzelf terug in de groep die sprintte om de tweede plaats. ‘Ik ben tevreden. Dit was mijn langste koers van het jaar. Ik had meteen een goed gevoel en heb me zoveel mogelijk gespaard voor de finale. De ploeg heeft me heel goed bijgestaan daarin. Helaas kwam ik op drie ronden voor het einde nog ten val op de gladde kasseien bij het ingaan van het centrum van Ootmarsum. Door de val veranderde de hele koers helaas.’

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief