Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Nacht van Hengelo schrapt criterium vrouwen

Geplaatst op 11 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Ronde van Rijssen 2012HENGELO – De wielerwedstrijd voor vrouwen tijdens de Nacht van Hengelo, die in het voorprogramma was opgenomen van de koers voor de mannen professionals, gaat niet door. Zondag heeft de organisatie achter het profcriterium de rensters die zich reeds hebben ingeschreven daarover ingelicht. Dat waren er niet veel. Slechts zes wielrensters namen tot nu toe de moeite om zich in te schrijven voor de wedstrijd op vrijdag 6 juni. Juist dat geringe aanmeldingen is ook de reden dat de koers geschrapt wordt van het programma. Dat deed de organisatie ook vorig jaar al. Nadat de vrouwen voor dit jaar een nieuwe kans kregen, heeft men nu laten weten dat het niet aannemelijk is dat dat nog eens zal gebeuren.

Ook de voor het eerst voor vrouwen georganiseerde Ronde van Wezep, die gepland stond voor dinsdag 20 mei, maakte zondag bekend dat de koers niet doorgaat. Zij schrappen zowel de mannen- als de vrouwenwedstrijd vanwege het geringe aantal aanmeldingen. Voor de 50e Ronde van Rijssen hebben zich ook slechts negentien rensters aangemeld. Die wedstrijd wordt komende zaterdag 17 mei verreden. De organiserende Stichting Wielersport Rijssen kijkt of het de wedstrijd anders in kan vullen, maar denkt vooralsnog niet aan het afgelasten van de wedstrijd in dit jubileumjaar. Wel lijkt het erop dat ook in Rijssen de wielrensters hun laatste kans hebben verspeeld.

Markelo en Enter
Een saillant detail gezien de afgelastingen is dat zowel de wielerronde van Markelo als die van Enter de vrouwen dit jaar een kans geven. Die koersen worden achter elkaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus georganiseerd. In Enter organiseerde men enkele jaren ook al eenmalig een vrouwenwedstrijd. De Ronde van Goor deed dat in 2011 ook, maar besloot daar direct weer vanaf te zien toen minder dan dertig rensters aan de start verschenen en daarvan slechts twee clubrensters uit het district oost kwamen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief