Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Ook vrouwenversie Ronde van Overijssel in Topcompetitie

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

WRIJSSEN – De Ronde van Overijssel voor vrouwen, die dit jaar voor het eerst werd verreden, maakt komend seizoen deel uit van de KNWU Topcompetitie. Samen met drie andere wedstrijden is de koers van het UCI 1.1 niveau toegetreden tot dat overkoepelende klassement. Daarmee komt het totale aantal koersen nu op acht en heeft de competitie, die op een dood spoor leek te zijn, een flinke impuls gekregen. Eerder trad de mannenkoers van de Ronde van Overijssel al toe tot de Topcompetitie voor mannen. De vrouwenwedstrijd wordt op vrijdag 1 mei 2015 verreden, de mannen rijden een dag later.

De overige koersen in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen zijn de Drentse Acht (12 maart), Novilon Eurocup (15 maart), Ronde van Gelderland (19 april), Omloop van Borsele (25 april), Marianne Vos Classic (9 mei), Boels Rental Hills Classic (29 mei) en Omloop van de IJsseldelta (20 juni).

Foto: Sportfoto.nl – Lisa Brennauer won in 2014 solo de eerste Ronde van Overijssel voor vrouwen, waarmee de nieuwe koers direct een prominente naam op de erelijst kreeg. Later in het jaar werd de Duitse renster wereldkampioene op de individuele tijdrit.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief