Woensdag 23 oktober 2024

Podiumplaatsen Lammertink en Ter Beek in Huijbergen

Geplaatst op 29 november 2014 door   ·   Geen reacties

05-10-2014: Wielrennen: Veldrijden Superprestige: Gieten  Linda ter BeekHUIJBERGEN – Bij de Cyclocross Huijbergen hebben de Twentse veldrijders zaterdag goed geoogst. Maurits Lammertink wist in zijn tweede wedstrijd van het seizoen direct een podiumplaats te bemachtigen en finishte als tweede bij de elitemannen. De professionele wielrenner uit Enter moest in het veld alleen Koen Weijers voor laten gaan. Linda ter Beek (foto), afkomstig uit Hengelo en woonachtig in Bad Bentheim, finishte bij de vrouwen als derde achter Esmee Oosterman en nieuwelinge Manon Bakker.

Hoewel ze als derde op het ereschavot plaats mocht nemen, eindigde Ter Beek in de uitslag van de wedstrijd voor elitevrouwen zelfs als tweede. De pas vijftien jaar oude Bakker behoort namelijk tot de categorie nieuwelingen meisjes en kreeg door haar tweede plaats overall de winst in die leeftijdsgroep toegekend. Voor Ter Beek is het vooralsnog een goed seizoen. De 27-jarige veldrijdster won onder meer al de veldrit van Harderwijk en eindigde eerder deze maand al als tweede in Almelo en Apeldoorn.

Tevreden
Lammertink werd dus tweede en toonde zich daarover na afloop meer dan tevreden. ‘Koen ging me iets te rap in de eerste ronde, dus hem heb ik laten gaan’, aldus de Enternaar op zijn eigen website. ‘Daarop heb ik gewacht op een groepje achter me. Na een paar rondjes bij hen te hebben gereden, heb ik een ronde volle bak gereden en kwam ik bij ze weg. Daarna heb ik het nog vier ronden vol kunnen houden, tot de finish.’